Defekta fåglar
Detta kan egentligen gälla alla djur. Då jag däremot väldigt sällan kommer i kontakt med vare sig gaseller eller knölvalar kommer jag här att rikta fokus mot en tanke som verkligen slagit mig på sista tiden, nämligen fåglar och dess handikapp.
Allting började på Norrmalmstorg för ett par år sedan då en duva nästan halshögg mig. Det hela eskalerade på Münchens flygplats då jag på väg hem från EM, från ingenstans ser en fågel flyga rätt in i en ruta.
Det fick mig att tänka. Jag har alltid ogillat fåglar. Eller ogilla är ett fint ord, ett epitet som passar bättre är avskyr. Varför har jag denna inställning till dessa djur? Dels är deras näbbar och fjädrar skitäckliga och de äter allt som kommer i deras väg. Utöver det verkar de helt sakna själ och ju mer kring människor de är, desto större friheter tar de sig. Den enda fågeln jag gillar är den som finns i regnskogen, ni vet den med den stora färgglada näbben. Varför vet jag inte men hjärnan ”works in mysterious ways”.
Slutsatsen jag drar efter fåglarnas övergrepp på mig är följande. Fåglar är inte att lita på! För att vidareutveckla min argumentation.
Vi människor har allt ifrån synfel till downs syndrom. Kan det verkligen bara vara så att det är vi människor som enbart föds med dessa defekter? Skillnaden mot fåglar är att vi människor exempelvis har fub-klasser och samhall, nätverk som fåglar av förklarliga skäl har svårt att organisera. Detta gör att alla fåglar hänger ihop, ”bokstavsfågel” eller inte. Detta medför att vi människor inte kan sätta oss tillbakalutade då tex duvor cirkulerar kring en uteservering. Visst finns det normer för hur en duva beter sig men vilka är vi att se skillnaden på en seriemördarduva kontra en vanlig.
Detta skapar då en ohållbar situation och en lösning sitter jag inte inne på. Vi kan dock konstatera att forskning mot aids kanske skulle få lite mindre bidrag, medan vi med gott samvete kan lägga några miljarder på forskning kring detta. För när allt kommer omkring vet ni alla att jag har rätt…..
Tuesday, July 1, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment